De Shih Tzu is een klein hondenras dat oorspronkelijk uit Tibet komt. Het is een zeer populair ras vanwege zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter en zijn lange, zijdeachtige vacht. In dit blog wil ik je graag meer vertellen over de geschiedenis, persoonlijkheid en verzorging van deze schattige hondjes.

Geschiedenis

De Shih Tzu is een oud hondenras dat dateert uit de 17e eeuw. Het werd oorspronkelijk gefokt in China en was een favoriet van de keizerlijke familie. De naam “Shih Tzu” betekent letterlijk “leeuwhond” in het Chinees, en het ras werd dan ook vaak gefokt om op een leeuw te lijken. Het ras werd pas in de jaren 1930 in Europa en Amerika geïntroduceerd en werd snel populair vanwege zijn schattige uiterlijk en charmante persoonlijkheid.

Persoonlijkheid

De Shih Tzu staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn erg sociaal en houden van aandacht. Het zijn goede gezinshonden en zijn over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn ook zeer intelligent en kunnen snel nieuwe trucjes leren. Hoewel het ras van nature een beetje koppig kan zijn, zijn ze over het algemeen gemakkelijk te trainen met positieve bekrachtiging.

Verzorging

De Shih Tzu heeft een lange, zijdeachtige vacht die veel verzorging nodig heeft om er op zijn best uit te zien. Het is belangrijk om de vacht dagelijks te borstelen om klitten en matten te voorkomen. Regelmatig baden is ook belangrijk om de vacht schoon en gezond te houden. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de oren van de Shih Tzu regelmatig worden schoongemaakt om infecties te voorkomen. Het is ook belangrijk om de nagels regelmatig te knippen om te voorkomen dat ze te lang worden en de hond pijn doen tijdens het lopen.

Conclusie

De Shih Tzu is een schattig en liefdevol hondenras dat perfect is voor gezinnen. Ze zijn zeer intelligent en gemakkelijk te trainen met positieve bekrachtiging. Het enige nadeel van dit ras is de lange vacht die veel verzorging nodig heeft. Maar als je bereid bent om wat extra tijd te besteden aan het verzorgen van je Shih Tzu, dan krijg je er een trouwe en liefdevolle metgezel voor het leven voor terug.

Door